Hydrema lanceert update van zijn veelzijdige graaflaadcombinaties

3. February 2022

Hydrema's nieuwste G-serie graaflaadcombinaties hebben verschillende updates en verbeteringen gekregen.


Hydrema lanceert nieuwe serie graaflaad combinaties met Cummins Stage 5-motoren die volledig voldoen aan de nieuwste emissie-eisen.

De laatste update van de Hydrema graaflaadcombinaties dateert van 3,5 jaar geleden. Toen lanceerde Hydrema, de Deense fabrikant van bouwmachines, de 900F serie  graaflaadcombinaties. Nu lanceert Hydrema de G-serie met opnieuw verbeteringen en updates. Veel van de verbeteringen zijn specifiek op de wensen en feedback van de klant ontwikkeld en ontworpen.

Het assortiment bestaat uit vier modellen: de 906G en 908G met 122 pk, en de grotere 926G en 928G met 147 pk. Alle machines worden geleverd met knikbesturing en wielen van gelijke afmetingen om laadschoptaken efficiënter te kunnen uitvoeren. In combinatie met de hydraulisch zijwaarts verschuivende graafarm met een werkgebied van 280 graden zijn deze machines de ultieme combinatie van een wiellader van 10 ton en een graafmachine van 8-10 ton.


De nieuwe knikgestuurde graaflaad combinaties uit de G-serie van Hydrema zijn gemakkelijk te herkennen aan de zwarte assen en hydraulische cilinders. Het is ook mogelijk om zwarte spatborden en daksecties te bestellen of om uw machine af fabriek in uw bedrijfskleuren te laten spuiten.

Veelzijdigheid maakt een verschil

Veelzijdigheid is een essentieel kenmerk van Hydrema machines. Kleinere bedrijven hebben nog maar één machine nodig om alle opdrachten te kunnen maken, terwijl er normaal gesproken meerdere nodig zijn om de opdracht te kunnen uitvoeren. "Hydrema's graaflaadmachines zijn zeer populair, vooral in Scandinavië. We hopen dat andere markten snel de Scandinavische markten zullen volgen en merken dat de veelzijdigheid van onze machine overal van pas komt”, zegt Projectmanager Compacte Producten Jonas Laustsen van Hydrema.

De zuinige Cummins-motor in de 900G-serie is geüpdate om te voldoen aan de Stage V-emissienormen. De motor werkt goed en is zeer effectief, zelfs bij lage toerentallen.

Het nieuwe Single Module-nabehandelingssysteem combineert DOC, DPF en SCR. Het is een stabiel en robuust systeem geassembleerd als één onderhoudsvrije unit - en het enige systeem met één module dat momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Snellere machines

Hydrema staat bekend om het maken van zeer zuinige machines, en we hebben een tandje bijgezet op de klimaatagenda. “De G-serie heeft een intelligent centraal smeersysteem dat alleen smeert wanneer dat nodig is. Daarnaast is er een automatische accu-isolator die de stroom naar de accu's onderbreekt wanneer de machine inactief is”, zegt Jonas Laustsen. 

Bovendien is de snelheid van de 906G en 908G iets verhoogd, zodat alle modellen nu tot 40 km/u kunnen rijden (afhankelijk van de regio), wat de transporttijd tussen klussen verkort.


De twee modellen 906G en 908G hebben nu een maximumsnelheid van 40 km/u, wat betekent dat alle modellen in de nieuwe G-serie zijn goedgekeurd voor 40 km/u. 

Comfort en service op de eerste plaats

Hoewel Hydrema al topscores krijgt op het gebied van comfort en veiligheid, heeft de 900G-serie het comfort in de cabine wederom verhoogd. Met een nieuwe meervoudig verstelbare armleuning en een mobiele koel- en verwarm box van 8 liter. We hebben de mogelijkheid vergroot voor het aanpassen van de joysticks aan de bestuurder. Vanaf het instrumentenpaneel kan de machinist eenvoudig de gevoeligheid van de joysticks aanpassen en de functie en richting van de joystickrollen wijzigen.


Met een nieuw ontworpen interieur, meervoudig verstelbare armsteunen en aanpassingsmogelijkheden voor de joystickfuncties biedt de nieuwe serie graaflaad combinaties verschillende gebruiksvriendelijke updates.

Het achterruitgedeelte is opnieuw ontworpen om het openen en sluiten in de comfortabele en stille cabine gemakkelijker te maken. Ook het interieur van de cabine heeft een make-over gekregen, waardoor deze nu een verfrissende nieuwe kleur heeft gekregen.

“We hebben ook een op afstand bedienbare lamp geïnstalleerd, wat handig is als we op een vroege winterochtend bij een donkere machine aankomen. De kleine afstandsbediening past aan de sleutelbos en er is nu een "Welcome-light" en "Follow me home-light". Daarnaast hebben we een elektrisch bedienbare optie gemonteerd voor het openen en sluiten van de motorkap - wanneer deze is geopend, gaat het licht in de motorruimte ook aan”, zegt Jonas Laustsen.

Ook het onderhoud van de vier nieuwe modellen is op verschillende punten vereenvoudigd. Ze hebben nu onder meer aftapautomaten, verbeterde toegang tot het luchtfilter en nieuwe zekeringenkasten.


De nieuwe afstandsbediening voor het openen en sluiten van de motorkap met ingebouwd ledlicht is nu beschikbaar voor de machinist. De afstandsbediening activeert ook de verlichtingsfuncties "Welcome-light" en "Follow me home-light" - handig wanneer u op vroege winterochtenden naar de machine toe loopt.

Goede gegevensuitwisseling

Het efficiënte volg- en gegevensverzamelingssysteem Hydrema Telematics is nu standaard in alle machines. Dit systeem zorgt voor een efficiënte gegevensuitwisseling tussen klant en machine. Dit kan helpen bij het plannen van onderhoudstaken en het diagnosticeren van problemen, het tot een minimum beperken van uitvaltijd en het verhogen van de efficiëntie. Het serviceteam van Hydrema kan de klant helpen bij het snel en accuraat identificeren van storingen door alarmcodes en andere vitale gegevens te tonen via het online portaal.

Ook kan de software van de machine worden bijgewerkt via Hydrema Telematics zodat de klant altijd verzekerd is van de laatste versie.

See map ›

Find dealer

By location

icon-pin Find us
icon-request Request
icon-contact Contact
Request
A callback
icon-arrow-down

Do you have a question regarding our machines or services? Or would you like to be contacted by your local sales representative? Please fill in the form.

Main number +45 9837 1333

hydrema@hydrema.com Gl. Kirkevej 16
DK-9530 Støvring